Kongen med hare
Fra Norway nature sitt skjul, sesongen er i gang...
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • Canon 1D mkIII
  • Canon 300mm f/2,8 L IS USM
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/200s
  • Filmtyperaw 1000
  • Nei
  • AnnetEksponeringskompensasjon -0,3.

    Bildet er tatt med 1,4 konverter, og blendet ned til 4,5.
    En fin start med nytt hus. Umiddelbart merkes mindre brennvidde pga mindre cropfaktor, men fordelen med iso-muligheten oppveier klart for dette.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger781
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_288374} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Rolf S.
Ett stramt godt bilde av en voksen Kongeørn, god skarphet og eksponering.
Ett pluss for fine detaljer i det hvite på Haren = er godt behandlet/ bearbeidet bilde.
Det som trekker noe ned er den avsagde rota, det er mulig haren var festet i den og låg oppå den når måltidet begynte???
Mvh Rolf
Terje S.
Flott bilde Stian med bra teknisk utførelse. Enig i Rolf sin kommentar vedr kutt av stubbe.


Terje
Monika Frisvold V.
Hei
Dette var nydelig Stian...
Meget severdig..
mvh monika
Odd E. k.
Hei Stian!
Et meget flott bilde av kongeørna på haren. Et skikkelig villmarksfoto. Upåklagelig skarpt og flotte farger både på ørna og byttet. Et flatt godt lys som gjør bildet behagelig å se på. Omgivelsene med miljøet rundt er også meget flott. Det nevnes trestubben som er er avsagd, uten at det sjenerer meg nevneverdig, da den er flisete og gammel. Bakgrunnen med sin mørkhet fremhever ørna godt og passer fint inn i helheten. Et flott fanget motiv der også komposisjonen og utsnittet er utmerket- Anbefales!

Mvh

Odd E.
Robin J.
Eksponeringen sitter 100%. Flott av kongen dette. Mvh RJ
Knut Børge S.
Hei Stian!

Fantastisk naturfoto av Kongeørna som tar for seg av haren, enestående!
Anbefaling vanker for et imponerende innblikk i denne majestetiske rovfuglens hverdag.

mvh KBS
Håvard S.
Good evening i Flatanger.
Enormt bilde som viser norges villmark på godt og vondt.
Veldig flott detaljgjengivning i det mørke som det lyse.
Tror ikke denne haren hadde det så godt...
Er det haredon som ligger på toppen av hodet til ørnen?
Spenstig foto med et ørneblikk som er til å skvette i buksene av.
Ha en like spenstig kveld.

Mvh. HåvardS
Jan Inge K.
Meget bra av kongen dette. Når det gjelder stubben, som sikkert var der lenge før både ørna og haren ble født, synes jeg ikke den forstyrrer...
Gunnar K.
Hei Stian.
Nykameraet svarer til forventningene ser det ut til. Et flott bilde der den mørke bakgrunnen gjør at ørna trer godt frem i bildet. Skarpheten er også upåklagelig. Savner opplysning om ISO. Må desverre si meg enig med kommentarene om stubben. Mvh Gunnar
Thorbjørn R.
Imponerende fuglefoto. Meget bra!
Tom E.
Hei!
Flott av kongen dette.Den gamle stubben synes jeg ikke er sjenerende.
Fin detaljering og et flott blikk på ørna.
mvh Tom
Egil S.
Helt enormt!
Jeg er og blir like begeistret hver gang - du opptrer jo som en proff jo!
Den diskusjonen med stubben, bør legges død med en gang. Den er absolutt ikke sjenerende. Stubben er gammel, og slett ikke saget det siste tiåret, den er råtten og i ferd med å smuldre opp til jord igjen. Synes faktisk den passer inn i motivet.
Den grønne mosen i skogbunnen frisker opp bildet, og står godt til ørna og den grå bakgrunnen. Med så store hvite flater i bildet er ikke dette noe enkelt bilde å ta heller, men den oppgaven har du løst på en utmerket måte.

Ble mye skryt dette, men det er vel fortjent!

Anbefaler jeg? - Var ikke et sekund i tvil!

Du er også herved bokmerket for fremtiden, slik at jeg ikke går glipp av flere bilder fra deg, slik jeg gjorde med ugla.

Mvh.
-Egil
Stian H.
Tusen takk for kommentarer og anbefalinger!

Trodde etterhvert det skulle bli nok en dag uten ørn. Tungt mildvær med tåke og regn innbyr ikke akurat til etegilde, og timene gikk uten noe annet enn 4 overivrige nøtteskriker som gjorde en heroisk innsats for å ødelegge åtet. Disse fikk danse i fred, ingen linseveiving eller lukkerlyder skulle bryte den intense stillheten.

Halv 2 kom plutselig denne voksene (hunnen?) seilende inn. Landet like foran skjulet i ei lita furu, og kikket mistenksomt rundt. Linsa pekte desverre mot et annet åte, så jeg våget ikke å snu den når hun satt slik og stirret. Etter en kort reknogisering ble haren angrepet med en råskap jeg ikke har sett hos noen andre rovfugler. Dette er en opplevelse det ikke går an å bli mett av, og pulsen herjer like vilt hver gang, en nydelig følelse. Gleder meg alt til neste møte, håper det blir vintervær snart!

Stubben er nevnt, og den er ganske riktig et forankringspunkt for åtet. Det er ikke store jobben for ørna og slepe denne til et sted man ikke får bilder, og det ville vel vært litt irriterende:-) Synes selv at den ikke er så sjenerende, men jeg er vel inhabil. Bildet hadde kanskje blitt bedre uten, får se neste gang. Siden det var en barflekk der, passet det så godt med en hvit hare.
Stubben er selvsagt et vitne om menneskelig aktivitet, men det er desverre ikke bare uberørt villmark vi ferdes i. Naturfoto vil ofte prøve å gi betrakteren en følelse av det uberørte og ville, og det er sikkert dette man ønsker å formidle. På en annen side kan den kanskje være med å illustrere at vi selv er en del av naturen, og at vi lever i samspill med slike utrolige fugler. kanskje kan den minne oss om hvor viktig det å forvalte naturen slik at man i fremtiden kan få oppleve slike utrolige øyeblikk?

Håvard, det er ull fra haren ja. Drømmen er å få et bilde av kongen med snø på rygg og hode, men den som venter osv...

Gunnar, kameraet svarer absolutt til forventningene. Opptaksinfo er oppdatert.Med de svake lysforholdene som var i dag, var det utrolig flott å kunne sette på konverter, blende ned til 4,5 og bare skru opp isoen til akseptabel lukker var oppnådd (iso 1000). En drøm egentlig. Skuddtakten er formidabel, og filene ser meget bra ut, men det tar ikke lang tid å fylle 4GB da... Ønsker meg minnekort til jul jeg:-)

Nettopp kommet hjem fra et strålende foredrag med Kjartan trana og Steinar Johansen, hvor de presenterte sin nyutgitte bok med tittelen ''Vakre Namdal'', og jeg nikker bare gjenkjennede;

jammen er her vakkert, og så heldig jeg er som får oppleve dette!

Stian
Avsluttet .
God kveld,

Flott bilde Stian. Det meste er sakt. Stbben er ikke til sjenanse for meg.
Godt du liker isodyret mk3.

mvh
Tommy
Kjartan T.
Hei Stian

Godt å se at du likte foredraget. Takk!

Bildet er bra, men det er ennå litt å strekke seg etter for å oppnå Brutus-kvalitet, men kjenner jeg deg rett så kommer nok det i løpet av vinteren. Du har den rette arbeidsredskapen, og du innehar også tålmodigheten som skal til.

Ørna er forøvrig nøyaktig den samme som vi hadde på besøk på søndag. Har sammenlignet bildene og det er ingen tvil. Min vurdering er at dette ikke er en helt voksen fugl. Den har nokså mye hvitt i fjærdrakten, både stjærtfjærene og svingfjærene har fortsatt noen tydelige hvite flekker. På stjerten kan dette vedvare livet ut, men når også svingfjærene har innslag av hvitt så regnes det som en fugl i sin 5. drakt - altså en fire år gammel kongeørn.

Det var kveldens fuglelære. Det blir vel snart en tur sammen i skjulet håper jeg - Ha en god kveld.
Marcus V.
Ingenting å utsette på dette, Stian! Anbefales lett.. :)
Svein B.
Ett nydelig kongeørnbilde Stian, og det er mye ved bildet som får meg til å si det. Først og fremst er det helhetsinntrykket bildet gir, med det dempede lyset som er vakkert i en slik setting, men ikke alltid lett å utnytte. Her har du klart det. I tillegg viser bildet detaljer ved ørna som er spennende å se- som de kraftige bakklørne som er kongeørnas drapsvåpen nr 1, detaljer i fjærdrakt (som forøvrig tilsier en neeesten fullvoksen kongeørn- som Kjartan sier) og dessuten sees detaljer i iris på ørneøyet- som er som gylden rav med ett helt spesielt mønster i. Samt posituren og uttrykket som gir bildet kraft. Stubben er grei- skal ikke norsk naturfoto bli alt for pompøst bør vi godta at vi viser naturen slik vi kjenner den- da blir historien i bildet til å kjenne seg igjen i. Men rent billedmessig forstår jeg også argumentene som er der mot denne stubben.

Mvh
Svein B
Trine B.
Fantastisk. Anbefaling fra meg :)
Tor Eirik P.
Hei!

Likte bildet ditt svært godt! For en flott fugl!! Bra positur på ørna og synes blikkontakten viser litt av råskapen i disse fuglene!
Klørne kom godt frem mot den hvite harepelsen, og fargene i bildet er høstlige nok til å kunne forsvare en hvit hare :)
Ellers er det imponerende å se hva du får til med iso 1000! Jeg hadde nettopp et av mine første foto-møter med hønsehauk, der jeg slet med dårlige lysforhold. Tok mye bilder på iso-800, men de ble bortimot ødelagt av all støyen! Må inrømme det frister med nytt kamera og større brikke ja....
Anbefaling av meg og :)

Mvh Tor Eirik
ketil o.
Hei!
Et klassebilde dette:) Liker alt.
Mvh:
ketil
Stian H.
Takk til dere siste, hyggelig. Og spesielt takk for anbefalinger!

Stian
Avsluttet .
Hei
Ett meget godt bilde .
Utrulig skarphet i dette bildet.
Ikke noe neggatift i dette bilde.
MVH
TGM
Anne Ø.
Imponerende bilde, for en fangst Stian!!!!!
Blir helt missunnelig for disse opplevelsene:)
Anbefales.
Stian H.
Takk for det :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu