fisheye - har med vilje latt være å rette horisonten
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde10,5mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/10s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger632
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_253574} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Espen R.

Dette synes jeg ble meget bra! Veldig stemningsfullt og bra komposisjon.

Espen
Jarl Johnny J.

Dette var kraftfult. En veldig bra s/h konvertering her og bra bruk av kontraster. Liker også godt den effekten du får med bruken av lang lukker mot bølgene her.

Veldig bra bilde.

Mvh Jarl
www.3j.no
Knut G.

Skikkg tøft! Bølgene gir bildet et drastisk preg. Litt som å se et maleri.
Torbjørn K.

Dramatisk landskap dette her, og bra presentert i s/h. Jeg synes kanskje det blir noe vel mange elementer i forgrunnen, så jeg ville foretrukket at du ikke tok med steinene til venstre.

Torbjørn
Tina S.

Hei! Veldig dramatiske effekter, gjorde seg godt i s/h! Tina :)
André M.

Jeg takker så mye for kommentarene. Dette bildet bryter bevisst med en del regler, og jeg var spent på om det ville funke. Torbjørns innvending om mange elementer er lett å forstå :-). Min tanke var å vise en dramatisk himmel med nærmest kaotiske skyer, kombinert med en forgrunn av bølger, skum og stein som også er kaotisk. Harmonisk blir det ikke, nei... Men illustrerer muligens fotografens indre tilstand den angjeldende dagen ;-). Og fisheyeoptikken skapte en buet horisont (''du store verden og lille meg...''). Horisonten kunne jeg rettet opp i etterbehandlingen, men jeg lot den være... Vilt og galt, javel: Men jeg setter pris på kommentarer knyttet til om det funker eller ikke. Fin-fint, det :-)
Atle G.

Motivet her er jo spennende i seg selv, men er skuffet over at fotografen ikke har klart å få mer dramatikk i bildet her. Konverteringen til sorthvitt er litt i slappeste laget og bare en ørlite justering på kontrasten i curves kunne ha skapt den dramatikken som trengs for å gi dette bildet det smellet som trengs. At horisonten ikke er rettet på, er jo i og for seg greit, men midtstillingen av fjellene gjør at det blir en konflikt mellom den dramatiske himmelen og havet. Dessverre en felle mange amatør fotografer gjør, prøver å få med seg alt, i stedet for å konsentrere seg om et element. Skjønner jo at det er fristende å ta med seg både den dramatiske himmelen og sjøen på et så spennende motiv, men dessverre slår de to elementene hverandre i hjel her. Forgrunnen er for lite vel komponert og blir alt for uinteressant. Hadde fotografen flyttet litt på seg, kunne han enkelt ha fått en mye bedre komposisjon. En liten beskjæring både på høyre og venstre side kunne ha hjulpet på helhetsintrykket på bildet slik det er nå. Dette blir et for pysete resultat i forhold til det potensialet et slikt motiv kan gi. Bedre lykke neste gang! ☺

Hilsen Atle.
André M.

AG: Sitat fra min egen kommentar:''Min tanke var å vise en dramatisk himmel med nærmest kaotiske skyer, kombinert med en forgrunn av bølger, skum og stein som også er kaotisk. Harmonisk blir det ikke, nei...''. Altså er jeg klar over at dette er rotete...

Fint å høre at det ikke funket for deg som betrakter, - for som betrakter er din subjektivitet helt korrekt (og selvsagt respektert).

Din generalisering av ''feil som mange amatørfotografer gjør'' har vel lite her å gjøre ;-))?. Kan nærmest oppleves som belærende, noe du neppe er i posisjon til. Håper ikke din ordbruk i kommetaren er hevn fordi jeg slaktet ett av dine bilder (den kjedelige blomsten)?. Nei, slikt vil jeg ikke tillegge deg. Din slakt av mitt bilde er helt grei, men jeg har verre bilder også :-))
Atle G.

Trodde det var mange amatør fotografer som var innom og så vidt jeg skjønner skal vel disse kommentarene være for alle som er innom? Det er jo ofte at amatører gjør den feilen, vet ikke hvorfor du tok det personlig.

Din kommentar ovenfor her, så jeg ikke før jeg hadde lagt inn min egen. Ser ikke hva det har med saken å gjøre heller, siden jeg bedømmer bildet i seg selv. Å si at du med vilje har latt forgrunnen være rotete forandrer ikke det faktumet at den er rotete, eller?

At du blander inn din kommentar på mitt bildet her, skjønner ikke jeg hva har med saken her å gjøre. Heller ikke din kommentar om meg som betrakter, som er usaklig, men det er helt greit for meg. Regnet nå med at du har lagt inn bildet her for å få kommentarer fra forskjellige folk da. Trodde at en grei gutt som deg tålte litt krass kritikk, men så feil kan man ta. ☺

Hilsen Atle.
André M.

Jeg tåler kritikk. Og jeg tror du må lese dette på nytt: ''Fint å høre at det ikke funket for deg som betrakter, - for som betrakter er din subjektivitet helt korrekt (og selvsagt respektert).''. Dette er min leveregel innenfor fotografering og billedkritikk. Forstår ikke hva som er så usaklig med det??. Jeg tåler slakt, og lærer mye av enhver konstruktiv kritikk. Jeg opplevde din kritikk som konstruktiv på en rekke områder. Og dermed også lærerik. ''Amatørkommentaren'' tåles også (jeg er jo amatør, jo :-). Hjertelig velkommen med slakt/kritikk ved neste korsvei (det er 100% ærlig ment). Jeg beklager hvis du oppfattet meg som hårsår :-))
Geir Helge S.

Hei André.
Liker dette bildet. Det er riktig at forgrunnen er litt rotete, men det er bra det! Kaoset som bølgene danner, fremhever naturkreftene som jeg antar du forsøker å vise. Det jeg derimot ikke liker ved forgrunnen er at der blir for mange elementer (steiner) å forholde seg til. Dermed blir blikket litt låst der, i stedet for at det skal vandre inn i bildet mot fjellene. Det sørlig steinene til høyre jeg gjerne ville fjernet på forhånd ;-)
Mvh Geir
Kai B.

Kjempeflott og rått.
Bølge og skydekke drar en inn mot høyre og
bakover i bildet. Motiv skapt for s/h med en
ørliten kontrast endring.

________________________Kai___________
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu